Вестник “Пчела и Кошер” и Екстрактфарма

21.60 лв.76.20 лв.
18.60 лв.42.00 лв.
18.60 лв.66.00 лв.
26.40 лв.93.00 лв.
21.60 лв.76.20 лв.

Екстрактфарма има за цел да предоставя информация, съвет и насоки както на начиначещи, така и на опитни пчелари. Предаваме дългогодишния опит на старите пчелари за традиционно отглеждане на пчели и следим новите тенденции в пчеларството. Екстрактфарма участва със стойностни статии във вестник “Пчела и Кошер”, за да може, освен чрез своя сайт, информацията да достига до по-голяма аудитория от хора и чрез хартиен носител.

“Пчела и Кошер” – вестникът на всички пчелари

Вестник “Пчела и Кошер” е двуседмичник за всички пчелари. Издава се на всеки две седмици на хартиен носител. Издател е фирма „Сезони 7″ ООД, която е добре известна и с още едно свое издание за земеделие – „Гласът на земеделеца”.

Вестникът има за цел да осигурява необходимата информацията на тези, които желаят да бъдат информирани с всичко за пчеларството както у нас, така и по света. Изданието предлага поглед върху проблеми, с които се сблъскват пчеларите и поднася решения и насоки в техен интерес.

В изданието ще прочетете всичко, свързано с пчеларството и пчеларския живот. От него ще научавате за различните системи кошери и каква роля имат за силата на пчелните семейства. Освен с традиционните методи, вестник “Пчела и Кошер” запознава своите читатели с методите за отглеждане на пчели чрез съвременни модерни технологии.

Съдържанието на вестника обхваща всякакви теми от апибизнес, апитерапия, апикозметика, апикулинария. Четете вестник “Пчела и Кошер”, ако искате да сте в крак със случващото се на пазара и цените на мед и пчелни продукти.

Как да се абонирам за вестник “Пчела и Кошер”

Изданието ще откриете във всеки вестникарски щанд. Ако искате да не пропускате нито един брой, може да се абонирате за вестник “Пчела и Кошер” във всяка пощенска станция, с каталожен номер 555, или в офисите на Доби Прес, с каталожен номер 936. Периодът, за който може да се абонирате за вестник “Пчела и Кошер”, е от 1 до 12 месеца.

За улеснение на своите читатели вестник “Пчела и Кошер” предлага и онлайн абонамент, който можете да направите през сайта на Доби Прес. За да се абонирате, посете следния адрес: https://www.dobipress.bg/bg/abonament-azbuchen-ukazatel/20/%D0%9F/7/.

След бърза регистрация в сайта ще имате възможност да изберете периода и началната дата, от която да започне да тече вашият абонамент, адреса за доставка и начина на плащане. Когато се абонирате за вестник “Пчела и Кошер” онлайн, може да заплатите за абонамента по следните начини: по банков път, през ePay.bg или с кредитна/дебитна карта.

Пчеларски статии от Екстрактфарма във вестник “Пчела и Кошер”

Участието на Екстрактфарма във вестник “Пчела и Кошер” се изразява в списване на пчеларски статии. В изданието се засягат различни теми, полезни и интересни за всеки пчелар. Някои от статиите и темите, които са публикувани на страниците на пчеларския двуседмичник, са:

 

  • Ефективни въздействия в главната паша и след това: Тази статия от Екстрактфарма във вестник “Пчела и Кошер” е съставена от три части. Първата се фокусира върху въздействието на различните стресови фактори върху пчелите, като патогени, пестициди, монокултури. Втората част предлага методи за борба с тези фактори, чрез билкови продукти от български билки и запознава читателите с продуктите. В третата част на статията от Екстрактфарма във вестник “Пчела и Кошер” се представя повече конкретика относно употребата на билковите продукти за пчели от български билки.
  • Управление на здравословния статус на пчелина: Всички пчелари искат пчелните им семейства да бъдат силни и здрави, готови за активния сезон. Това се постига само чрез: правилна диагностика и навременно лечение на заболявания по пчелите; управление на стресовите фактори върху пчелина; подобряване здравето на пчелите чрез храни и пчелни фуражи. Всичко това Екстрактфарма събира и анализира в своята статия във вестник “Пчела и Кошер”.

Съвети и насоки за пчелари от Екстрактфарма

На страниците на пчеларския двуседмичник ще откриете и различни съвети и насоки за пчелари от Екстрактфарма. Някои от най-практичните указани и съвременни препоръки, които са публикувани във вестник “Пчела и Кошер”, са:

  • Инспекция за здравословно състояние на пчелните семейства: Отново тема от три части, в която д-р Илиян Гечев, двм – експерт „Болести по пчелите и биологично сертифициране” и автор на статията от Екстрактфарма, обяснява всяка стъпка от това как се извършва огледът на пчелина, как се диагностицира здравето на пчелите и какво да направите, ако при инспекцията установите нередности.
  • Интегриран подход за управление на болестите по пчелите: Във вестник “Пчела и Кошер” Екстрактфарма излага подробна информация за 4-те основни компонента за това. Статията със съвети и насоки за пчелари учи как да бъдат разпознавани патогените, застъпва подробно това как се извършва мониторинг (наблюдение), как се използват прагове и какви решения се прилагат.

Представяне на пчелни продукти от Екстрактфарма

Екстрактфарма произвежда комбинирани фуражи и фуражни суровини. Растителните и билкови екстракти, които предлага на пазара, са насочени към потребностите на фармацевтичната, козметичната и хранителната промишленост. Във вестник “Пчела и Кошер” всеки може да се запознае с продуктите на Екстрактфарма, които са:

  • Аскомат херб: Фураж за пчели, комбиниращ екстракти от билки, растителен глицерин, вода, лимонена киселина и калиев сорбат. Продуктът повишава устойчивостта на пчелите към аскосфероза, укрепва имунната им система и подкрепя общото физиологично състояние на пчелните семейства и др.
  • Имуностарт херб: Екстракти от билки в комбинация с витамин C, растителен глицерин, вода, лимонена киселина и консервант. Комбинирания фураж за пчели поддържа физиологичната устойчивост към нозематоза, укрепва имунитета, подпомага майката и яйценосната ѝ дейност, удължава живота на пчелите и др.
  • Ноземат херб плюс: Употребата на този продукт води до високи нива на количеството на пилото, по-високи добиви на пчелен мед, подпомага пчелните семейства и тяхното развитие през пролетта и при подготовката им за зимата и др. Както всички други пчелни фуражи на Екстрактфарма, така и този е без оцветители, аромати и генетично модифицирани съставки.
  • Ноземат херб: Натурален пчелен фураж на билкова основа, който помага за нормалната физиологична устойчивост на пчелите към нозематоза. Продуктът също така има благоприятно действие върху чревната микрофлора на насекомите и епителните клетки на червата и др. Съставът включва комбинация от билкови екстракти: флавоноиди, полифеноли, полизахариди, слузни вещества, аминокиселини, етерични масла, витамини, минерали и др. Пчелен фураж с естествен вкус, без оцветители, аромати и ГМО съставки.

Заключение

Зад вестник “Пчела и Кошер” и Екстрактфарма стоят професионални пчелари с дългогодишен опит, които се стремят, чрез своите познания и опит в сферата на пчеларството, да подкрепят всички хора, занимаващи се с пчели в България. Те се обединяват с цел да предоставят както на пчеларите любители, така и на професионалистите в пчеларството информация за всички традиционни и модерни методи за отглеждане на пчели. Четете във вестник “Пчела и Кошер”, който излиза на всеки две седмици, статиите на Екстрактфарма.

Обади се сега